Una cinquantena de persones recorden els 87 feminicidis del 2023

Una cinquantena de persones recorden els 87 feminicidis del 2023
Mònica Martín / Sara Nicolás
30/12/2023 - 20:52

Plaça de la Vila - Una cinquantena de persones omplien d'espelmes la plaça de la Vila de Badalona el passat dissabte en record als feminicidis comesos durant el 2023. Un acte en record a les 87 víctimes comptabilitzades on l'entitat Dones de Llefià i el col·lectiu K-Lila demanaven conscienciació contra aquesta xacra.

Dotze siluetes de persona dibuixades a terra per representar cada mes de l'any com un crim masclista. Al seu interior, un total de 87 espelmes per commemorar les dones que han perdut la vida aquest 2023. Les dades oficials només en recullen 55 d'aquests crims, ja que la trentena restant responen a assassinats no oficials, per part de familiars, prostitució i no íntims. A l'acte també s'ha llegit el manifest que condemnava els fets.

L'acte ha conclòs amb un emotiu minut de silenci per recordar a totes les dones assassinades. També l'últim crim perpetrat contra una dona, que va tenir lloc el mateix dia de l'acte i es troba encara en investigació.

A Catalunya, el 2023 ha estat un any tràgic pel que fa a violència masclista. En total 15 dones han perdut la vida en mans de les seves parelles, exparelles o dins del seu entorn familiar.