Una cinquena part dels joves catalans, d'entre 14 i 18 anys, ha entrat en estat d'embriaguesa en els últims 30 dies

Una cinquena part dels joves catalans, d'entre 14 i 18 anys, ha entrat en estat d'embriaguesa en els últims 30 dies
Àlex Sisó
24/04/2024 - 20:42

Badalona - El consum intensiu de begudes alcohòliques, el conegut com a binge drinking, consisteix a ingerir 5 o 6 begudes en una mateixa ocasió de consum. Aquesta és la pràctica habitual d'alguns joves i adolescents catalans d'entre 14 i 18 anys. En concret, una cinquena part d'aquest sector de població ha entrat en estat d'embriaguesa en els últims trenta dies. Així ho ha donat a conèixer el subdirector General d'Addiccions de la Generalitat, Joan Colom, durant una conferència impartida aquest dimecres al Centre Cultural el Carme.

COLOM
Joan Colom durant la conferència

'Joves i Festa, una relació impossible?', sota aquest títol el doctor Colom ha volgut transmetre als assistents que no sempre tenim la capacitat de decidir voluntàriament perquè estem influenciats per l'entorn. I és que el fet que l'alcohol sigui una substància molt interioritzada socialment, fa que els joves tinguin una 'molt baixa percepció dels riscos que comporta el seu consum'. Colom alerta que l'alcohol és un problema de salut pública que pot provocar més de 200 malalties i és la substància que genera més danys a tercers sense que siguem conscients.

Joan Colom, subdirector General d'Addiccions de la Generalitat

El secretari General d'Addiccions de la Generalitat assegura que cal diferenciar entre el consum d'alcohol i l'alcoholisme, ja que es calcula que només un 5% de la població tindrà problemes relacionats amb la dependència alcohòlica. Per revertir l'addicció i el consum intensiu que fan els joves i adolescents, Colom fa una crida a la implicació i responsabilitat de tota la societat.

Aquesta trobada s'emmarca dins el sisè cicle de conferències obertes al públic que organitza la Fundació Privada Llegat Roca i Pi al Centre Cultural El Carme. Les següents conferències programades són 'Música i emocions', el 15 de maig, i 'La solitud a la gent gran', el 12 de juny.