Una diada en harmonia, amb l'ombra allargada de la investidura i els condicionants independentistes

Una diada en harmonia, amb l'ombra allargada de la investidura i els condicionants independentistes
Mar Martínez
11/09/2023 - 18:55

La Plana, Centre - A Badalona ha primat la normalitat i el respecte durant l'ofrena floral de la Diada nacional de Catalunya al monòlit de la plaça de La Plana, en honor dels que van defensar la ciutat de Barcelona després del setge durant la guerra de Successió. Tot i la correcció política, tots els representants tenien clar el teló de fons d'aquesta diada: la investidura del president del govern espanyol condicionada per les demandes dels independentistes catalans.

Diada 11s Sant Josep

Una quarantena d'entitats han ofert flors davant del monòlit commemoratiu a la plaça de la Plana, previ ball honorable de l'Àliga a ritme de l'Orquestra Simfònica de Badalona i un pilar dels castellers. L'alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, ha posat en relleu el respecte a totes les ideologies que ha marcat l'acte tot i mostrar la preocupació per la situació que es viu prèvia a la investidura del president del govern espanyol.

L'oposició també ha celebrat la cordialitat de la trobada. Des de Guanyem Badalona, però, Dolors Sabater ha recordat que ha estat l'independentisme qui ha frenat que l'extrema dreta arribi a governar. I Àlex Montornès, d'Esquerra Republicana, ha dit que la d'ara, abans de la investidura del nou president espanyol, és l'oportunitat dels partits per recuperar el consens.

De consens i preservació de drets socials i lingüístics ha parlat Aïda Llauradó, del grup municipal Badalona en Comú. I el socialista Fernando Carrera ha posat també en relleu la importància de preservar una diada en harmonia al marge de la situació política que està per resoldre's.

El matí de celebracions a la plaça de La Plana de Badalona ha finalitzat amb una diada castellera on han participat la Colla Micaco de la ciutat i la de Sagrada Família, de Barcelona. Ambdues han fet un pilar de dol per començar, un pilar de quatre en honor de la castellera Roser Herreros, dels Capgrossos de Mataró, que va morir divendres en accident de trànsit.

Diada castellera Colla Micaco 11s