Una Fàbrica de Creació: el projecte de Guanyem Badalona per retenir els artistes locals

Una Fàbrica de Creació: el projecte de Guanyem Badalona per retenir els artistes locals
Judit Larios
26/05/2023 - 16:21

Badalona - Guanyem Badalona obrirà una Fàbrica de Creació, si guanya les eleccions, que servirà d'espai perquè els artistes locals puguin desenvolupar-hi els seus projectes. La proposta de la formació respon a la seva preocupació per la fuga de talent badaloní davant la manca de recursos que impulsin la cultura a la ciutat.

Tot i que la ubicació de l'equipament es decidiria de manera consensuada amb els creadors i entitats culturals, un dels espais que es planteja és l'antiga fàbrica de Muebles Rojas, que es va buidar fa uns mesos per dur-hi a terme obres de millora.

Qualsevol que vulgui presentar la seva candidatura per tenir una residència, ja sigui algú amb molta experiència o algú molt novell, ha de poder tenir espai per crear.

La Fàbrica de Creació es complementarà amb una Oficina de suport a la cultura que oferirà subvencions per a projectes locals i acompanyament als creadors per accedir-hi. També preveu elaborar cursos i seminaris de formació a empreses i entitats culturals. La formació municipalista també defensa aplicar la tarificació social a la programació cultural, com ja va fer amb les escoles bressol i com també planteja fer amb el lleure educatiu.