Una garsa violenta atemoreix els veïns de La Salut

Una garsa violenta atemoreix els veïns de La Salut
Martí Vinyes
29/05/2024 - 17:27

Badalona - Els veïns del barri de La Salut fa temps que viuen atemorits per una garsa violenta que els ataca cada cop que surten al carrer. El niu es troba al carrer d'Austràlia i ja fa dos anys que els veïns conviuen amb aquesta problemàtica. Per això, reclamen solucions a les administracions.

L'ocell ataca especialment al matí i sobretot als infants que es dirigeixen a l'escola Antoni Botey, que es troba a escassos metres, i també a les persones grans. Segons expliquen els veïns, tot sovint la garsa es llença sobre els seus caps agafant-se amb les urpes als cabells i picant-los amb el bec fins a provocar fins i tot ferides. Aquests episodis s'han intensificat durant aquest any, fet que ha provocat que alguns ciutadans surtin al carrer amb paraigües per protegir-se. Fins i tot un veí ha arribat a gravar un vídeo on es pot observar com la garsa el persegueix fins a l'entrada del seu garatge.

Els veïns denuncien que el perill va més enllà de les conseqüències dels atacs en sí, ja que els episodis es produeixen en una zona amb molt trànsit i, molts cops, els infants surten corrent fugint de la garsa presos pel pànic sense prestar atenció als cotxes que passen. El veïnat reclama una solució que no impliqui la mort de l'animal, però que garanteixi la seva seguretat i també la de l'ocell.