Una jornada sobre altes capacitats uneix docents i famílies

Una jornada sobre altes capacitats uneix docents i famílies
Montse López
16/03/2024 - 13:53

Badalona - 175 inscrits, entre docents i famílies, han participat a la jornada sobre altes capacitats que s'ha dut a terme al BCIN aquest dissabte. Una trobada on pedagogs experts han donat eines per detectar i facilitar el dia a dia dels alumnes amb aquest tret diferencial.

S'estima que un 15% dels alumnes tenen altes capacitats i es pot detectar amb elements com la hipersensibilitat emocional i sensorial, l'alt sentit de la justícia, tenir molta memòria o molta facilitat per relacionar conceptes. Tot i que l'atenció no es pot generalitzar i s'ha de tenir en compte cada cas, la pedagoga experta en altes capacitats, Maria Sánchez Dauder, explica que el que més necessiten és un vincle emocional. 'Hi ha nens que necessiten una acceleració de curs o un aprenentatge de com relacionar-se amb els altres, cada situació és individual i no hi ha una eina única d'intervenció, la que sí és per a tots és l'emoció, el vincle, un benestar amb ell mateix i l'escola', afegeix Dauder.

El psicòleg Javier Pérez Aznar ha resolt dubtes a les famílies sobre l'assetjament escolar i els mestres i professors han pogut participar en un taller per aprendre a fer un pla individualitzat per a l'alumnat. Una jornada que, segons la regidora de Salut, Rosa del Amo, 'és un punt de trobada entre professionals i families que és el més important per poder avançar en la normalització de les altes capacitats'.

Jornada altes capacitats BCIN Javier Pérez Aznar

Una altra de les qüestions sobre els quals s'ha debatut és la detecció. Segons els experts, els nens quan són més petits mostren les seves altes capacitats però, en el cas de les nenes, deixen que aflori quan ja són adolescents o en l'edat adulta.