Una marxa a peu des de Badalona fins la presó Model rememora els sis anys de l'1-O

Una marxa a peu des de Badalona fins la presó Model rememora els sis anys de l'1-O
Judit Larios
01/10/2023 - 11:31

Badalona - Una cinquantena de persones s'han unit a la marxa de matinada que ha sortit aquest diumenge des de Badalona amb motiu del sisè aniversari del referèndum de l'1 d'octubre. És una de les tres columnes que anirà a peu des de l'àrea metropolitana i que es trobarà amb la resta a la presó Model de Barcelona. Les mobilitzacions han provocat afectacions al trànsit i han obligat a tallar diverses sortides en vies com la C-31.

Convocats pels Comitès de Defensa de la República i altres organitzacions independentistes, els integrants de la marxa s'han reunit a primera hora del matí a la plaça de la Plana per posar rumb cap a Barcelona. Després d'encendre les torxes i encara de nit, la mobilització ha començat a caminar els més d'onze quilòmetres de camí fins a la Model. Així, han mostrat el seu suport a totes les persones perseguides durant els darrers sis anys per la seva implicació en el procés independentista.

La marxa de Badalona s'ajuntarà amb les provinents de Montcada i Reixac i Sant Feliu de Llobregat. També amb les que han sortit en moto des de Sitges i en cotxe des de Sant Cugat. Al punt de destinació, a la Model, se celebrarà un acte polític sota el títol 'Operació Judes: judici al poble català', un dinar popular i concerts. Des d'allà, a les sis de la tarda, sortirà una manifestació en direcció a la caserna de la Guàrdia Civil de la Travessera de Gràcia.

marxa a peu 1-O