Una olivera i missatges per qui ja no hi és, una iniciativa al Tanatori de Badalona

Una olivera i missatges per qui ja no hi és, una iniciativa al Tanatori de Badalona
Sara Nicolás / Miriam Dayas
30/10/2023 - 13:01

Badalona - Les branques d'una olivera, símbol de l'eternitat, acolliran missatges en record als difunts fins al pròxim 5 de novembre al Tanatori de Badalona. La iniciativa, emmarcada dins de la celebració de Tots Sants, està pensada per, a través de les paraules, mantenir viva la memòria dels que ja no hi són.

ARBRE DELS RECORDS (3)

Una olivera i una cistella plena de petites targetes de paper i bolígrafs és també una forma d'acompanyament durant el dol per la pèrdua d'un ésser estimat. Aquest «Arbre del record» convida a compartir missatges dedicats als qui trobem a faltar. També a llegir els records dels altres i descobrir com compartim amb la resta aquesta enyorança. L'objectiu d'aquesta iniciativa, posada en marxa des de l'Associació Nacional de Serveis Funeraris, és escenificar la memòria dels difunts. Anna Gassió, directora general de PFB Serveis Funeraris:

Volem trencar amb el costum de dir-li a la gent que no plori. Plora, exterioritza i comparteix.

ARBRE DELS RECORDS (1)

L'olivera romandrà al Tanatori de Badalona després de rebre els últims missatges el pròxim diumenge. «L'arbre dels records» complementa la resta d'accions dedicades al dia de Tots Sants i organitzades per Pompes Fúnebres de Badalona, com la missa de difunts del 2 de novembre a la Parròquia de Santa Maria i l'horari ampliat pels cementiris de la ciutat i pel columbari del tanatori.