Una ràtio més alta d'alumnes amb la Ciutat de la Música de Badalona

Una ràtio més alta d'alumnes amb la Ciutat de la Música de Badalona
Anna García de Albéniz / Judit Larios
08/04/2024 - 16:46

Badalona - La Ciutat de la Música de Badalona projectada a l'antiga fàbrica CACI acollirà una cinquantena d'aules. Així ho preveuen els directors de l'Escola de Música Moderna i del Conservatori, que ja estan treballant en el pla d'usos de la seva nova seu. Algunes de les aules seran compartides entre els dos centres.

Les noves instal·lacions també permetran acollir una ràtio d'alumnes més alta. Els responsables tant de l'escola com del conservatori calculen que el nombre d'estudiants podria augmentar un 30% a cadascun dels centres. Així, la xifra d'alumnes s'enfilaria dels més de 800 estudiants actuals als 1.200. I és que amb la nova ubicació, en un espai més gran, l'oferta de cursos s'ampliaria. Tot i això, demanen que l'edifici del Conservatori es mantingui com un punt de formació musical, en aquest cas adreçat a les etapes més inicials, dels 3 als 12 anys. D'aquesta manera, doncs, els estudis més professionalitzats s'impartirien a la Ciutat de la Música.

Amb l'efecte crida que farà la CACI, podríem passar a tenir 1.200 alumnes.

  • Pep Borràs és el director del Conservatori:

De moment, està previst que la Ciutat de la Música compti amb un auditori amb una capacitat d'unes 200 persones i també amb sales per fer-hi audicions durant el curs. També hi haurà espais d'assaig per a bandes i orquestres, una demanda que els grups de música locals reclamen des de fa temps.

  • Ramon Montoliu és el director de l'Escola de Música Moderna de Badalona:

El pla d'usos, segons els directors dels dos centres musicals, està ja molt avançat i podria estar enllestit abans de finals d'any. Això permetrà als arquitectes començar a dibuixar els plànols de la futura Ciutat de la Música de Badalona.