Una seixantena de persones reivindica els drets de la comunitat LGTBIQA+ en la manifestació de l'Orgull

Una seixantena de persones reivindica els drets de la comunitat LGTBIQA+ en la manifestació de l'Orgull
Judit Larios
08/07/2023 - 23:54

Badalona - Una seixantena de persones ha participat aquest dissabte en la quarta Manifestació per l'Alliberament Sexual i de Gènere a Badalona, organitzada pels col·lectius LGTBIQA+ de la ciutat Qaliu i Tornem-hi. La marxa ha reivindicat els drets de les persones d'aquesta comunitat i ha volgut visibilitzar la seva lluita.

Sota el crit de «Els nostres drets no es toquen» i també «Existim i resistim», els manifestants han reclamat deixar de rebre un tracte discriminatori per part de la societat i les institucions. Els col·lectius organitzadors també han alertat de l'auge de l'extrema dreta i del perill que suposa per a la defensa dels seus drets. Denuncien que els discursos d'odi han multiplicat les agressions a les persones LGTBIQA+ en els darrers mesos i demanen que es garanteixi la seva seguretat.

La manifestació ha estat autogestionada conjuntament per Qaliu i Tornem-hi, que fa un mes van expressar el seu malestar davant la falta de suport de l'Ajuntament. Han instal·lat carpes amb diversos productes per aconseguir finançament i esperen poder arribar a una entesa amb el govern local l'any vinent. La marxa s'ha iniciat a la plaça Pompeu Fabra i ha recorregut els carrers del Centre fins a la platja dels Pescadors, on s'ha llegit el manifest. La celebració de l'Orgull ha acabat amb quatre hores de música a la mateixa platja.