Una seixantena de vials de Badalona s'il·luminaran aquest Nadal amb llums, arbres i figures de grans dimensions

Una seixantena de vials de Badalona s'il·luminaran aquest Nadal amb llums, arbres i figures de grans dimensions
Àlex Sisó
04/09/2023 - 21:10

Badalona - Badalona comptarà aquest Nadal amb una seixantena de carrers il·luminats als sis districtes i un arbre de 15 metres a la Plaça de la Vila, a més del ja anunciat de 40 metres a la Plaça President Tarradellas. En total el contracte de decoració nadalenca compta amb un pressupost de 762.000 euros. La data d'encesa de l'enllumenat està prevista entre el 23 de novembre i el 3 de desembre.

El districte que més s'il·luminarà aquest Nadal a Badalona serà el 4, amb més d'una vintena de vials il·luminats. Pel que fa als Districtes 1, 2 i 3 s'il·luminaran una mitjana de 10 . Al Districte 5 s'il·luminaran sis vials i cinc al Districte 6. En total, el conjunt d'aquesta il·luminació nadalenca costarà 349.000€.

El contracte també preveu il·luminar la façana de la casa de la Vila. Els perfils de l'edifici tindran cortines de llum càlida, estalactites i figures d'uns 2 metres d'alçada. També s'instal·laran garlandes d'avet sintètic a les arcades de la planta baixa i xarxes de llum il·luminaran els xiprers. Al davant de l'edifici consistorial també s'instal·larà un arbre cònic, de 15 metres d'alçada, amb cobertura artificial i 1.300 metres de garlanda LED. Tant la il·luminació de les façanes de la casa de la Vila com l'arbre, compten amb un pressupost de licitació d'uns 36.000 euros respectivament.

El contracte també preveu la instal·lació d'una dotzena de motius nadalencs de grans dimensions que s'instal·laran a tots els districtes de la ciutat. Així s'instal·larà un conjunt de dos cérvols a La Plana i dues figures de rens a l'avinguda Terrasa i a la Plaça Enric Morera. La Plaça Vaixell Maria Assumpta i la Plaça d'Artigues tindran estrelles fugaces i s'instal·laran pòdiums lluminosos a les places Alcalde Xifre i Alcalde Joan Manent i al carrer Pintor Mir. Dues grans boles en 3D transitables donaran el toc nadalenc a la Rambla de Sant Joan, cantonada Mercè Rodoreda i també a la Plaça Antònia Boada. També es preveu instal·lar un arbre lluminós a la rotonda Che Guevara, al districte 4, i guarnir un altre arbre a Montigalà. El pressupost de tots aquests elements és de més de 90.000 euros.