'Una simple llauna de sardines pot solucionar un plat d'una família'

'Una simple llauna de sardines pot solucionar un plat d'una família'
Mar Martínez / Àlex López
24/11/2023 - 15:31

Progrés, Badalona - El Gran Recapte a Badalona aspira a aconseguir entre avui i demà 30 tones de menjar que aniran a parar a les famílies que no tenen recursos per accedir a una alimentació digna. La iniciativa de la Fundació Banc dels Aliments fa una crida a l'aportació de productes que no es facin malbé, com arròs, pasta seca, llegums cuits i altres conserves, oli o llet, entre d'altres. També aliments envasats per a nadons. A Badalona hi ha 130 supermercats que recullen aliments pel Gran Recapte.

Gran recapte aliments 1

'He comprat llet, arròs i cerals', explica Alejandra Tercero a la sortida de l'hipermercat Condis, al barri del Progrés. 'Molts hem passat per situacions similars', explica en relació amb l'accés al que és un dret bàsic: menjar. Per una altra de les caixes passa Cecília Valentine, que acaba de posar a la bossa blava llet per a nadons, com el que l'acompanya, i pasta seca. 'Si puc ajudar, per què no?', diu.

Banc aliments Gorg Mar frame

Els productes del Gran Recapte es traslladaran al Banc dels Aliments, a Barcelona, on es classifiquen i des d'on es distribuiran a les entitats socials, una quinzena a Badalona que, cada cop, han d'atendre més persones amb necessitats alimentàries. El delegat de la iniciativa a Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià, Toni Antoja, diu que creix la pobresa i que, persones que abans participaven aportant aliments al Gran Recapte, ara en necessiten. La crida, per Antoja, és clara: 'Una simple llauna de sardines pot solucionar el plat d'una família en un dia'

A Badalona fan possible aquesta recollida dos-cents voluntaris. La campanya finalitza demà a les botigues, però es poden fer aportacions econòmiques en línia o per Bizum a través de la web granrecapte.com.