Una vintena de persones es concentren a la plaça de la Vila contra el genocidi a les aigües del Mediterrani

Una vintena de persones es concentren a la plaça de la Vila contra el genocidi a les aigües del Mediterrani
Àlex Sisó
19/06/2023 - 21:16

Badalona - Una vintena de persones s'han concentrat aquest dilluns a la plaça de la Vila per rebutjar el genocidi que, asseguren, es continua produint a les aigües del Mediterrani. La convocatòria, organitzada per Stop Maremortum i Badalona Acull, arriba després que el passat 14 de juny naufragues un pesquer en aigües gregues amb 750 migrants a bord, provocant almenys una vuitantena de morts i centenars de desapareguts.

MANIFEST

Ambdues entitats consideren que la catàstrofe s'hagués pogut evitar perquè se sabia on era el vaixell i que les persones a bord demanaven auxili. És per això que exigeixen una investigació per conèixer la veritat i que aquest succés no caigui en l'oblit. Ferran Moreno és membre d'Stop Maremortum-Badalona Acull.

Durant la concentració s'ha llegit un manifest i s'ha pogut escoltar un missatge del fundador de l'ONG badalonina Open Arms, Òscar Camps, qui actualment es troba fent rescats al Mediterrani central. Camps ha fet una crida a exigir responsabilitats.

La mobilització d'Stop Maremortum i Badalona Acull, ha coincidit amb la concentració que tots els dilluns organitzen les entitats independentistes a la plaça de la Vila.