Una vuitantena de cantants professionals i amateurs de gòspel-funk s'uniran en un concert diumenge

Una vuitantena de cantants professionals i amateurs de gòspel-funk s'uniran en un concert diumenge
Sara Nicolás / Judit Larios
25/07/2023 - 15:59

Badalona - Aquest diumenge compartiran escenari per primer cop el cor amateur badaloní Clappers i el professional Live Choir. Els 11 cantants més experts de gòspel-funk dirigiran a més d'una desena de bandes d'arreu de Catalunya, inclosa la badalonina. En total, una vuitantena de veus ompliran la Sala Paral·lel 62.

Fa una dècada, quan el gòspel encara no s'havia posat de moda a Catalunya, la badalonina Sonia Moreno formava el Live Choir amb 11 veus. En aquell moment començava una aventura de bolos arreu el territori del cor professional, fent versions de les cançons que més els agradaven i que combinaven gòspel i funk.

Els Clappers, al contrari, s'allunyen del concepte de banda professional. Format per més d'una vintena de cantants amateurs, el grup assaja cada dissabte a l'escola dels Maristes. Els integrants de la banda no busquen cantar de manera professional sinó trobar un espai on poder gaudir i desconnectar de la rutina. El de diumenge serà el seu primer concert al costat de tants altres grups de gòspel. Així, l'actuació servirà per posar en comú l'aprenentatge dels assajos.

El concert tindrà lloc diumenge a les 20 h del vespre i s'emmarcarà dins del Mas i Mas Festival, a la Sala Paral·lel 62 de Barcelona. El 29 de setembre, el cor Live Choir portarà el seu gòspel-funk a Vilanova del Vallès.