Una vuitantena d'infants vulnerables fan cagar el tió més solidari de la ciutat

Una vuitantena d'infants vulnerables fan cagar el tió més solidari de la ciutat
Berta Soler / Judit Larios
15/12/2023 - 20:36

Badalona - Una vuitantena de nens i nenes de cases d'acollida de Badalona i Santa Coloma han fet cagar el tió aquesta tarda al Parc de Can Solei i Ca l'Arnús. Es tracta d'una iniciativa solidària que des de fa cinc anys busca repartir regals a infants vulnerables que, sovint, no en reben a les seves llars per aquesta època.

WhatsApp Image 2023-12-15 at 20.32

Els quaranta voluntaris que hi han col·laborat asseguren que aquesta iniciativa és una forma més de fer que aquests nens rebin amor. La novetat d'enguany és que s'ha fet a les fosques, escenari que ha permès als organitzadors idear jocs originals, com per exemple, la cerca de petits tions entre el parc. Més tard, s'ha repartit berenar per a tothom entre nadales i somriures.

  • La Neddy García n'és l'organitzadora i explica que la reacció dels infants és el que l'empeny a organitzar-ho any rere any:

Un altre dels objectius que busca l'activitat és preservar la tradició catalana de fer cagar el tió. És per aquest motiu que tots els infants han cantat i picat ben fort el tió, per aprendre que així els cagaria molts regals.

WhatsApp Image 2023-12-15 at 20.32.29