Un nen a punt d'ofegar-se a la piscina de Can Zam avui, dia Mundial per a la Prevenció dels Ofegaments

Un nen a punt d'ofegar-se a la piscina de Can Zam avui, dia Mundial per a la Prevenció dels Ofegaments
Redacció
25/07/2023 - 15:00

Santa Coloma de Gramenet - Un nen de vuit anys ha estat a punt d'ofegar-se a la piscina de Can Zam de Santa Coloma de Gramenet cap a les 11 del matí. El nen participava en el casal d'estiu, i l'han trobat a faltar altres nens quan es disposaven a fer-se una fotografia de grup. Mentrestant altres nens l'estaven traient de l'aigua.
El socorrista de la piscina de Can Zam ha estat el primer en socórrer'l i el Servei d'Emergència Mèdiques, el SEM, l'ha traslladat en ambulància a l'Hospital, on estava estable. Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local també han anat al lloc dels fets, i hi ha una investigació oberta per aclarir què ha passat.

Per cert, que avui dimarts Salut Pública alerta que ja són 17 els ofegaments mortals a platges i piscines aquest estiu. Per això, coincidint amb el Dia Mundial per a la Prevenció dels Ofegaments, fa una crida a extremar la precaució i la vigilància en el bany.
Des de començament d'any hi ha hagut 28 ofegaments mortals a Catalunya, dels quals 17, més de la meitat, han tingut lloc durant els mesos de juny i juliol, segons dades de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses. Tanmateix, el SEM ha dut a terme 119 assistències per ofegament, el 34% a la Regió Sanitària de Barcelona.
Per això, algunes de les recomanacions de l'Agència de Salut Pública de Catalunya són: banyar-se on hi ha socorristes, nedar en companyia, no entrar a l'aigua amb bandera vermella, supervisar sempre el bany dels infants i ensenyar-los a nedar.