Uns 600 alumnes s'han incorporat a centres educatius de Badalona després del procés de matriculació per aquest curs

Uns 600 alumnes s'han incorporat a centres educatius de Badalona després del procés de matriculació per aquest curs
Sílvia Villarroel
30/10/2023 - 15:26

Badalona - Uns 600 alumnes han arribat a les escoles de la ciutat en només quatre mesos, des de juliol a octubre d'aquest 2023, un cop feta la preinscripció. De fet, es tracta de la mateixa xifra que es va assolir l'any passat durant tot el curs escolar. I és que la comissió de garanties atén de mitjana d'unes 60 sol·licituds a la setmana al llarg de tot el curs. És el que es denomina 'Matrícula Viva', alumnes que demanen plaça a un centre quan els grups ja estan tancats.
La 'Matrícula Viva' és tot un repte per als equips d'escolarització que han d'analitzar la situació familiar de tots aquests infants, les seves necessitats educatives i les preferències de les famílies per les escoles. Després es fa un estudi en funció de les vacants disponibles i de la tipologia d'alumnat de cada grup.
Segons Beatriz Cuadrado, directora escola Miguel Hernández i membre de la comissió d'escolarització, l'organització escolar a Badalona és complicada. Es veuen moltes diferències entre zones educatives, sent les escoles de Sant Roc, Llefià, la Salut i la Pau les que més pressió reben per la matrícula viva. La zona del centre és la que està més lliure d'aquest moviment. Remarca també que totes les escoles estan preparades per rebre aquest alumnat, tot i que les que disposen d'aules d'acollida els resulta més senzill.
Cuadrado explica que el curs passat s'han blindat 4 escoles d'alta complexitat a Badalona perquè no rebin alumnes de la matrícula viva. Això és possible, gràcies al decret aprovat pel Departament d'Educació que permet fer-ho. Enguany de moment, no s'ha blindat cap.