Vaga del servei de consergeria a les instal·lacions esportives de Santa Coloma

Vaga del servei de consergeria a les instal·lacions esportives de Santa Coloma
Laia Martínez / Paula Russiñol
20/10/2023 - 21:57

Santa Coloma de Gramenet - Es preveu que aquest cap de setmana no hi hagi servei de consergeria a les instal·lacions esportives de Santa Coloma de Gramenet. És un servei que des del 2017 és gestionat per l'empresa Can CET, el Centre Especial de Treball per a persones amb diversitat funcional, amb seu a Badalona. La plantilla de 34 treballadors ha decidit engegar una vaga perquè, segons expliquen des del comitè d'empresa, l'Ajuntament té un deute amb l'empresa d'uns 450.000 euros i aquesta està plantejant un possible ERTO. Des del govern colomenc expliquen que es tracta d'un conflicte intern entre l'empresa i els treballadors.

Uns 10 poliesportius i camps municipals de la ciutat veuran alterada la seva activitat aquest cap de setmana. També passarà el proper 28 i 29 d'octubre, quan es preveu que es torni a aturar el servei de consergeria i això voldrà dir més maldecaps per les entitats esportives que, en principi, no podran dur a terme les seves competicions de forma habitual. La manifestació començarà demà dissabte, a partir de les 7 del matí, des del Pavelló Esportiu Nou, situat al carrer de Mossèn Jacint Verdaguer. Aquest serà el punt de trobada, segons ha explicat el comitè, i després es distribuiran a les diferents equipacions esportives per continuar fent visible la situació. Tot i que no sembla que l'empresa faci un ERTO aviat, la plantilla ha decidit fer la vaga en favor de Can CET, explica el comitè, per pressionar l'Ajuntament i que paguin el deute.

I és que a una segona licitació per a la contractació del servei de consergeria, oberta el 2020, Can CET va tornar a guanyar, entre les tres empreses que s'hi van presentar (ISM i EMISER). Malgrat tot, no complia amb un nou requisit que es demanava: era un contracte reservat a centres especials de treball d'iniciativa social, coneguts com a CETIS. Segons el comitè d'empresa, van continuar treballant, tot i que sense el contracte. L'Ajuntament, denuncien, no hauria pagat una part del servei ofert. Ara, però, la situació canviarà, perquè la Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Santa Coloma ha adjudicat el contracte a la segona empresa classificada, EMISER, que compleix amb el requisit de CETIS, i es preveu que s'incorpori abans que acabi l'any.