Vaga indefinida dels tècnics superiors sanitaris i tècnics d'infermeria per reclamar millores en el model retributiu

Vaga indefinida dels tècnics superiors sanitaris i tècnics d'infermeria per reclamar millores en el model retributiu
Mar Martínez / Anna García de Albéniz
10/01/2024 - 15:35

Hospital Germans Trias i Pujol, Badalona - Uns 150 professionals, entre tècnics d'infermeria i tècnics superiors sanitaris, s'han manifestat aquest migdia a les portes de l'hospital Germans Trias i Pujol.

La mobilització és una de les accions emmarcades en la vaga indefinida per reclamar igualtat de tracte per part de l'Institut Català de la Salut amb metges i infermeres que s'han endut un 52% i un 32% dels 320 milions d'euros del departament de Salut. Aquest pressupost és el resultat del tercer conveni pactat entre l'ICS i sindicats.

Vaga tècnics sanitaris a Can Ruti HGTiP

En el cas dels tècnics en cures d'infermeria l'augment és de l'1'3%, i per als tècnics superiors és d'un 0'20%. Aquests darrers percentatges es tradueixen un una pujada de sou mitjana de prop de 9 euros. I això, segons denuncien els tècnics, és menys del que costa una ampolla d'oli o una subscripció a la plataforma audiovisual Netflix.

WhatsApp Image 2024-01-10 at 15.30.20 (1)

Els tècnics reclamen que es reclassifiquin les categories professionals i que l'Institut Català de la Salut pressioni l'estat perquè això sigui possible. El col·lectiu tornarà a concentrar-se DEMÀ AL MIGDIA a l'hospital Vall d'Hebron, com ja va fer dilluns. Asseguren que estan molt ben organitzats i que continuaran la vaga indefinida. I que ni Salut ni Treball han donat dades del seguiment de la vaga al novembre, desembre o aquesta setmana, perquè estan segurs que és un seguiment molt alt.

Tot i l'aturada de l'activitat, aquest dimecres a Can Ruti molts pacients han dit que no han notat les repercussions en els serveis de l'hospital, que han estat visitats en el seu horari i que no hi ha hagut incidències en proves específiques, com radiografies.