Afectats del carrer Canigó reclamen solucions a la plaça de la Vila

Afectats del carrer Canigó reclamen solucions a la plaça de la Vila
Laia Martínez / Eva Gómez / Carles Tornero / Enric Cabanyes
04/03/2024 - 21:51

Badalona - Un mes després d'aquesta tragèdia, una trentena de veïns afectats per l'esfondrament del número 9 del carrer Canigó de Badalona han volgut mostrar el seu malestar a les portes del ple. Reclamen un habitatge digne per continuar amb les seves vides.Hi ha veïns que ja no poden accedir als seus habitatges, mentre altres, com els del número 3, sí que hi poden continuar vivint. Tot i això, a unes condicions que titllen de precàries. Tenen puntals que rodegen totes les estances per garantir la seguretat dels habitants. Els han dit que estaran així unes dues setmanes.

  • Lluís Esteban, veí del número 3, entrevistat al Badalona TRES60 aquest dilluns.

Molts han hagut de marxar, i les seves pertinences continuen dins dels habitatges. Els informes encara no arriben i això els preocupa perquè, segons afirmen, afecta directament les ajudes que puguin rebre, com per exemple pel que fa a la moratòria d'hipoteques o assegurances.

Per fer soroll i reclamar solucions, els veïns han decidit manifestar-se a la plaça de la Vila aquesta tarda, just abans de l'inici del ple. Asseguren sentir-se desemparats i demanen disposar de més informació del procés judicial. Denuncien no tenir alternatives habitacionals ni solucions.

Juan Recarey és veí del número 9, i Miguel Ángel Legaz, veí del número 11

Durant la concentració, el PSC s'ha reunit amb els veïns afectats per escoltar les seves peticions i traslladar-les al ple.