L'AV critica la gestió de l'Ajuntament en els aldarulls de la Pista Verda en un comunicat que el govern titlla de partidista

L'AV critica la gestió de l'Ajuntament en els aldarulls de la Pista Verda en un comunicat que el govern titlla de partidista
Emma Teixidó / Berta Soler / David González
21/11/2023 - 20:36

Badalona - L'Associació de Veïns Ronda de Llefià denuncia que els cossos de seguretat van trigar més de tres hores i mitja en fer acte de presència als aldarulls generats en el marc de la gravació del videoclip de Morad i Delafuente, dijous passat, després que l'equip de seguretat fes la primera trucada. Ho han assegurat en un escrit que han fet públic aquest dimarts, on demanen que es depurin responsabilitats. Per la seva banda, el govern municipal afirma que emprendrà accions legals si l'associació no rectifica, ja que considera les afirmacions que s'hi fan totalment falses.

Els veïns lamenten la situació que s'hi va viure i titllen els fets d'extremadament greus en un comunicat. Un escrit que el govern municipal qualifica de difamatori i «partidista», perquè asseguren que a la junta de l'associació hi ha una àmplia representació de militants socialistes.

L'Associació assegura que tot plegat s'hagués evitat amb l'actuació de la Guàrdia Urbana i expliquen que tenen constància que el cos policial tenia ordres de no intervenir-hi. Unes afirmacions que l'Ajuntament qualifica d' «autèntic despropòsit» a través d'un comunicat emès també aquest dimarts. Asseguren que tant Guàrdia Urbana com Mossos havien valorat prèviament l'esdeveniment i havien acordat com afrontar-lo seguint criteris exclusivament policials.

Els veïns, però, també denuncien que un dels moments en què els agents van anar, durant el matí, va ser per aixecar una acta pel cobrament d'una taxa a l'empresa encarregada de la gravació. Un impost que s'hauria aplicat de forma irregular, segons afirmen, tenint en compte que l'enregistrament es va fer en un recinte privat d'ús públic. Per la seva banda, el consistori explica que la taxa es genera precisament perquè hi ha una afectació d'ús públic i que és el mateix equip de filmació qui sol·licita l'autorització en dues instàncies presentades al registre General.

A més, l'associació de veïns també assegura que la gravació es va haver d'ajornar del dia 14 al 16 per una demora del Departament de Via Pública i no pas per raons de seguretat com s'havia dit en el seu moment. Paraules que, segons el govern, la mateixa productora hauria desmentit, explicant que les raons van ser per seguretat.

L'altre moment en què la Guàrdia Urbana s'hi va personar seria, segons els veïns, per garantir la seguretat de l'alcalde que hi va fer acte de presència ja cap al vespre. Precisament, l'entitat també acusa l'alcalde de generar crispació entre alguns dels assistents.


ACTUALITZACIÓ 22H

A hores d'ara, l'associació de veïns no s'ha posat en contacte amb el govern municipal, que manté que demà mateix Instruirà l'expedient per interposar denuncia per difamació si la rectificació no arriba avui dimarts.