Víctor Català inspira l'últim disc del badaloní Ismael Dueñas

Víctor Català inspira l'últim disc del badaloní Ismael Dueñas
Anna Garcia i Albert Guerra
11/04/2023 - 20:30

Badalona - El músic badaloní Ismael Dueñas recupera en el seu darrer disc els versos de «Lo cant dels mesos» , un poemari de Víctor Català. Es tracta d'un conjunt de 14 cançons on col·labora un cop més amb la cantant Abril Sanglas per donar a conèixer una faceta més desconeguda de l'autora. La presentació del treball discogràfic serà el divendres 21 d'abril a l'Espai Betúlia.

Quan parlem de Víctor Català, el més probable és que ens vingui a la ment «Solitud», una de les obres literàries referents del modernisme català. Tot i que el gènere que va dominar millor va ser el narratiu, l'escriptora també es va atrevir amb la poesia. De fet, el seu primer llibre, «Lo cant dels mesos», publicat l'any 1901, és un poemari. Es tracta d'una obra que ha passat força desaparcebuda al llarg del temps, on l'autora evoca la naturalesa canviant durant tots els mesos de l'any. Ara, el músic badaloní Ismael Dueñas i la cantant Abril Sanglas reivindiquen una cara desconeguda de l'autora i a més ho fan amb el català de l'època.

Les veus i el piano són els principals protagonistes d'aquest «Lo cant dels mesos», tot i que també s'han incorporat altres instruments de percussió, el contrabaix o la trompeta. A més, compta amb una col·laboració ben especial, la participació de Marcel Dueñas, el fill de l'Ismael, a la bateria. La presentació del disc serà divendres 21 d'abril a l'Espai Betúlia i el proper concert serà el 29 a l'Escala. Dos punts geogràfics significatius en aquest treball: a Badalona, on s'han gestat les cançons, i a l'Escala, població que va veure néixer Víctor Català.