Víctor Quintillà: 'El Lluerna és l'única estrella Michelin de l'àrea metropolitana i costa aguantar, Barcelona s'ho menja tot'

Víctor Quintillà: 'El Lluerna és l'única estrella Michelin de l'àrea metropolitana i costa aguantar, Barcelona s'ho menja tot'
Sílvia Villarroel
30/11/2023 - 15:45

Santa Coloma de Gramenet - Des del restaurant Lluerna de Santa Coloma de Gramenet es mostren molt satisfets de revalidar la seva estrella Michelin, i asseguren que el restaurant no es mourà de la ciutat, on se senten molt a gust. No descarten però, poder obrir un establiment com el bar Verat en un altre municipi.
El reconeixement s'ha donat a conèixer aquesta setmana en la Gala de la Guia MICHELIN, celebrada a l'Auditori Fòrum CCIB de Barcelona. Un dels artífexs d'aquest èxit és en Víctor Quintillà, cuiner i propietari del Lluerna. Es defineix com un cuiner rigorós i regular, a qui li agrada aprendre sempre coses noves, posant passió i tots els sentits a la cuina. Afirma que comptar amb aquesta Estrella Michelin suposa un impuls i una certificació que s'estan fent bé les coses sense perdre la il·lusió del principi. Això, sí, sense deixar de renovar-se i crear plats nous cada temporada.
El cuiner considera els productes de proximitat i ecològics com la clau per preparar un bon menjar a casa seva i per revertir en el territori més immediat econòmicament i socialment. Al final, diu, és bàsic per la seva cuina el vincle que tenen amb els productors per poder oferir productes quotidians, però d'altíssima qualitat. Quintillà destaca també l'excel·lent equip humà que hi ha al darrere del Lluerna i la dificultat per mantenir-se en aquest territori, ja que ser l'única estrella Michelin de l'àrea metropolitana, diu, és molt difícil perquè Barcelona s'ho acaba menjant tot.
El propietari del Lluerna assenyala que Badalona seria una localitat on se sentirien còmodes, perquè constata, que igual que Santa Coloma de Gramenet, són ciutats amb molta població i prou grans, per acollir restaurants de nivell i que funcionin. Lamenta també que cap restaurant de Badalona hagi tingut cap menció de la Guia Michelin, perquè hi ha gent que ho fa molt bé.