Víctor Tapiol: 'Hi ha dies que no tenim pisos de lloguer per ensenyar'

Víctor Tapiol: 'Hi ha dies que no tenim pisos de lloguer per ensenyar'
Laia Martínez | Paula Russiñol | Núria Rodríguez
18/04/2024 - 19:37

Badalona - Un mes després de la posada en marxa de l'índex de preu del lloguer, Tapiol Gestors Immobiliaris de Badalona constata que s'han reduït els pisos de lloguer disponibles i que, de fet, hi ha dies que no tenen pisos d'aquesta categoria per ensenyar. La demanda, per contra, és molt elevada.

El topall de lloguer ha causat que s'hagi reduït l'oferta en portals immobiliaris catalans, confirma Tapiol. Una situació que també s'aplica a Badalona. I és que cada cop més arrendadors opten per oferir el seu pis com a turístic. Recordem que aquesta categoria s'escapa de l'actual llei.

Víctor Tapiol, de Tapiol Gestors Immobiliaris, al Badalona Matí d'aquest dijous

Tapiol avisa que reben trucades de persones que busquen pisos desesperadament, però n'hi ha pocs per mostrar. Tot i la posada en marxa d'aquesta mesura, la immobiliària badalonina no ha percebut una davallada notòria dels preus actuals. La mitjana actual, diu, està entre els 800 i els 900 euros al mes.

habiatge lloguer social santa coloma

A diferència de la gran part del municipi, segons Tapiol, els pisos de l'entorn del canal del Gorg, de fet, són un focus d'atracció del que anomena 'classe obrera selecta'. Segons explica, és vinguda de fora de Badalona i accedeix a habitatges, els preus dels quals oscil·len entre els 2.000 mensuals o bé, si són de compra, poden sobrepassar els 500.000 euros.

Víctor Tapiol, de Tapiol Gestors Immobiliaris

El canal del Gorg, considera, per tant, que s'allunya del poder adquisitiu de la classe mitjana badalonina i s'enfoca més en un sector de luxe.