Visita guiada al Castell de Godmar

Visita guiada al Castell de Godmar
Àlex Sisó / Eva Gómez
04/04/2024 - 19:17

Badalona - El Castell Godmar obre les portes aquest dissabte, a les 18 hores, per oferir una visita guiada al públic. Ho fa amb motiu de la 24a Festa Medieval Pirates a Badalona, que se celebra durant el mes d'abril. Les entrades per visitar el castell s'han exhaurit i els propietaris ja treballen per oferir noves dates davant l'èxit de convocatòria.

El Castell de Godmar és una masia fortificada, també coneguda com Cal Comte, situada al barri de Pomar de Dalt. La seva construcció es va iniciar al segle X i es va anar ampliant fins als segles XIX-XX. Després de cinc anys sense oferir visites guiades, aquest dissabte la ciutadania podrà descobrir els encants d'aquesta fortificació, desconeguda per a alguns.

Irene Marés, filla d'un dels 10 propietaris del castell

La fortificació ha estat en mans de la mateixa família de forma ininterrompuda des de fa més de 600 anys. Actualment hi viuen 2 dels 10 propietaris, l'antic hort s'ha transformat en un club de golf i puntualment es fan rodatges de cinema i publicitat. Fa divuit anys, en col·laboració amb l'Ajuntament de Badalona, Cal Comte també acollia concerts de música clàssica. Un esdeveniment que als propietaris els agradaria reprendre ben aviat, com també les visites. A la visita guiada de dissabte, els gegants de Pomar faran una ballada amb motiu del seu 30è aniversari.