L'oposició reclama al govern més polítiques per combatre la xacra dels habitatges envellits

L'oposició reclama al govern més polítiques per combatre la xacra dels habitatges envellits
Jordi Ribàs / Berta Soler
13/02/2024 - 21:06

Badalona - L'oposició en conjunt ha retret al govern local que no impulsi polítiques per reformar habitatges antics i evitar futurs esfondraments com el del carrer Canigó, ara fa tot just una setmana. Tot i això, tant govern com oposició estan d'acord que cal impulsar un pla local d'habitatge. Aquest ha estat el tema principal del primer debat televisat de grups municipals del 2024, al BDN360º.

A banda del futur de la CACI i el paper de la cultura a Badalona, i com era previsible, la tragèdia del carrer Canigó ha ocupat bona part del debat de grups. Malgrat les diferències ideològiques, tots els grups han estat d'acord en la diagnosi del problema i en una possible solució: cal un pla local d'habitatge per fer front a un parc d'edificis en males condicions, fruit de la mala planificació dels anys 50 i 60.

Ara bé, tota l'oposició ha retret al govern que no presenti propostes concretes per arreglar aquests edificis. Des de Badalona En Comú Podem, de fet, assenyalen que la falta de resposta és preocupant perquè aquesta qüestió s'arrossega des de fa més de 20 anys.

Aïda Llauradó és presidenta del grup municipal Badalona En Comú Podem.

Tant Esquerra Republicana com Guanyem Badalona han coincidit a assenyalar que el mandat dels populars està més preocupat amb l''okupació' que no pas en l'habitatge.

Àlex Montornès, president d'Esquerra Republicana Badalona, i Dolors Sabater, presidenta de Guanyem Badalona.

Per part dels socialistes, apunten que s'han trobat a faltar propostes per finançar inspeccions i reparacions en edificis vells, tal com es va fer, per exemple, a Barcelona arran de l'esfondrament d'un edifici al Turó de la Peira l'any 1990.

Fernando Carrera, president del grup municipal del PSC Badalona.

Des del Partit Popular, però, argumenten que encara no és el moment perquè primer s'ha de resoldre la tragèdia actual del carrer Canigó. De totes maneres, una de les seves propostes en aquest mandat és edificar els set solars públics de Badalona.

Juan Fernández és regidor del Partit Popular.

A més de la CACI i les polítiques d'habitatge, l'altre tema de debat ha estat la immigració, arran de la participació aquest dimecres de l'alcalde Xavier García Albiol en una taula rodona del Cercle d'Economia sobre, precisament, la gestió de la immigració.