Albiol afirma que la Generalitat s'ha compromès a ajudar econòmicament per fer front a la situació del carrer Canigó

Albiol afirma que la Generalitat s'ha compromès a ajudar econòmicament per fer front a la situació del carrer Canigó
A.G de Albéniz / À.Sisó / P.Russiñol
22/02/2024 - 11:01

Carrer del Canigó, barri del Raval - L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, assegura que el govern català s'ha compromès a aportar ajuts econòmics que ara mateix assumeix l'Ajuntament per fer front a aquest cas. Ho ha afirmat aquest dimarts en una entrevista al Badalona Matí.

L'alcalde ha admès que, després d'un inici «decebedor» amb la Generalitat, actualment la sintonia és bona. Ha posat en valor la predisposició de la consellera qui, segons afirma Albiol, ha assegurat que tenen intenció d'ajudar econòmicament en el cost de les inspeccions i l'assessorament jurídic dels afectats, entre altres.

Albiol també ha avançat que, a hores d'ara, són 8 les famílies que han sol·licitat als Serveis Socials alternativa habitacional, és a dir unes 24 persones. Ha explicat que com la ciutat no disposa d'un parc d'habitatge públic, s'han de buscar alternatives a l'hora d'allotjar els veïns afectats. En aquest sentit, ha anunciat que entitats de Badalona que disposen de pisos en propietat han ofert, de moment, 6 immobles per frenar el cop inicial. Segons el parer del batlle, en els blocs més antics s'hauria d'aplicar un model d'inspecció més exhaustiu que les ITEs per analitzar amb més detall possibles deficiències estructurals. Una situació que es podria aplicar en d'altres poblacions que tenen edificis d'aquestes característiques, construïts entre els 50 i els 60. I és que l'alcalde considera que la problemàtica podria donar-se en altres municipis de l'àrea metropolitana.

A dia d'avui segueixen les inspeccions als blocs afectats per part de l'empresa especialitzada contractada per l'executiu local. Uns procediments que, recordem, van començar dimecres i que s'allargaran ens els propers dies. Albiol no descarta que l'afectació del col·lapse parcial es pugui estendre a la resta de l'illa de cases a l'espera de conèixer la magnitud global del succés.