Xavier Garcia Albiol tenyeix de blau el mapa de Badalona i és primera força a tots els barris

Xavier Garcia Albiol tenyeix de blau el mapa de Badalona i és primera força a tots els barris
Sara Nicolás
29/05/2023 - 14:04

  • El Partit Popular guanya les eleccions als 34 barris de la ciutat

  • El Partit dels Socialistes de Catalunya s'imposa com a segona força a 23 barris; Esquerra Republicana ho fa a 3 i Junts a 2

  • La participació més alta, a Progrés, i la més baixa, a Sant Roc

Badalona - Els 18 regidors aconseguits pel candidat popular, Xavier Garcia Albiol, són conseqüència de la seva victòria uniforme a tot el territori badaloní. Pomar és el barri de la ciutat on més percentatge de vot ha acumulat la llista del Partit Popular, on ha obtingut el 70,1% dels vots. Per contra, el barri de Casagemes ha concentrat el 32,7% dels vots.

La segona força a les urnes ha estat el PSC. L'alcaldable socialista Rubén Guijarro ha estat l'opció més votada després d'Albiol a tots els barris de la ciutat excepte cinc. Els veïns de Casagemes, Coll i Pujol i Progrés s'han decantat, en segon lloc, per Esquerra Republicana de Catalunya, mentre que els del Centre i Dalt la Vila ho han fet per Junts per Catalunya, que finalment quedava fora del consistori.

SEGONA FORÇA ELECCIONS 28M OKKK

Tot i que Badalona En Comú Podem i Guanyem Badalona no s'han imposat com a segona força a cap barri de la ciutat, els comuns han acumulat el seu percentatge més alt al Raval i Sabater ho ha fet al Centre.

Pel que fa a la participació, la més elevada ha estat al barri del Progrés amb un 65,32%. En canvi, a Sant Roc un 41,98% de l'electorat ha exercit el seu dret a vot.