Xavier García Albiol, investit nou alcalde de Badalona

Xavier García Albiol, investit nou alcalde de Badalona
Judit Larios / Paula Russiñol
17/06/2023 - 15:30

Badalona - Xavier García Albiol ha estat proclamat nou alcalde de Badalona en un ple d'investidura sense sorpreses celebrat aquest dissabte. Albiol ha rebut els vots dels 18 regidors del Partit Popular, mentre que els grups de l'oposició han votat en blanc. De fet, Albiol ha estat l'únic a presentar candidatura.

El popular ha aixecat la vara d'alcalde per tercera vegada, visiblement emocionat, després de ser-ho el 2011 i el 2020. En el seu discurs, Albiol no ha volgut parlar dels darrers governs per no perdre temps mirant enrere i s'ha mostrat il·lusionat d'obrir una nova etapa amb nous projectes. Ha dit ser conscient de les expectatives dels veïns en el seu mandat i ha garantit que estarà a l'altura. El popular també s'ha compromès a treballar per aconseguir consensos amb la resta de grups. Ha advertit, però, que ho farà amb els que «vulguin treballar en positiu» i que no entrarà en discusions que no portin enlloc.

El fet de tenir majoria absoluta soc conscient que no vol dir que el govern sempre tingui la raó. Una de les prioritats que ha de tenir el meu govern serà buscar consensos sense descartar ningú.

L'alcalde sortint, Rubén Guijarro, li ha donat l'enhorabona i li ha recordat la responsabilitat que suposa estar al capdavant del consistori. Ho ha dit en la que probablement serà la seva darrera intervenció al Saló de Plens, després que ja anunciés que renunciarà a la seva acta de regidor. Tot i això, s'ha posat a disposició del nou alcalde per ajudar-lo a millorar la ciutat.

guijarro

Àlex Montornès, d'ERC, ha defensat la feina feta durant els 18 mesos del seu govern, alhora que ha reconegut que la inestabilitat i la manca d'acord dels grups d'esquerres han provocat que la ciutadania digui prou. Ha assegurat que el seu grup farà una oposició constructiva i li ha demanat a Albiol que treballi conjuntament amb totes les forces.

En la mateixa línia, Aïda Llauradó, de Badalona En Comú Podem, li ha recordat a Albiol que el seu partit no està sol al consistori, reclamant-li que el nou mandat no pateixi un abús de poder. Alhora, Llauradó ha manifestat que treballarà per fer de Badalona una ciutat feminista.

La regidora de Guanyem Badalona, Dolors Sabater, ha qualificat el partit d'Albiol d'extrema dreta i ha advertit del perill que governi la ciutat, asseverant que el seu grup lluitarà perquè no es trepitgin els drets dels veïns de cap barri.

oposició

El regidor popular Juan Fernández ha tornat a criticar que els últims governs hagin pactat per evitar que Albiol fos alcalde. Ha assenyalat que la inestabilitat política i la falta d'un projecte han fet de Badalona una ciutat descuidada i insegura. Creu que el nou govern afronta molts reptes i ha assegurat que el Partit Popular treballarà amb humilitat perquè la ciutat funcioni.

Xavier García Albiol ha avançat durant el seu primer discurs com a alcalde que les prioritats del seu govern seran la seguretat i la neteja de la ciutat, així com el manteniment de les instal·lacions esportives.

albiol balcó
Xavier García Albiol, dirigint-se als ciutadans aplegats a la Plaça de la Vila des del balcó de l'Ajuntament