Xavier Garcia Albiol, nomenat membre titular del Consell d'Europa i suplent del Comitè Europeu de les Regions

Xavier Garcia Albiol, nomenat membre titular del Consell d'Europa i suplent del Comitè Europeu de les Regions
Àlex Sisó
25/10/2023 - 16:22

Badalona - La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) ha nomenat l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, membre titular del Consell d'Europa i suplent del Comitè Europeu de les Regions, en representació de tots els ajuntaments del país. És la primera vegada que un alcalde de la nostra ciutat és elegit com a representant a dues de les organitzacions europees més importants.

Albiol considera un honor i una gran responsabilitat ser present als màxims organismes europeus de decisió municipal. Afirma que treballarà intensament en interès del municipalisme i especialment per Badalona, la qual estarà present, diu, en la primera línia dels llocs on es tracten qüestions rellevants com els fons europeus, el medi ambient, la sostenibilitat i la mobilitat, entre altres. Un fet que, assegura, la beneficiarà.

El Consell de poders locals i regionals té seu a Estrasburg, amb 306 membres de 46 països i que representen a 130.000 entitats locals. A Espanya només hi ha 6 membres representants de tots els ajuntaments. Recordem que el passat mes de setembre, Albiol va ser nomenat vocal de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Tots aquests càrrecs de representació institucional no són retribuïts.

F6uq9fIXQAAZtFE
Foto: @Albiol_XG