Montgat - L'Esther Martínez, popularment coneguda com a Xiqueta de Montgat, és una montgatina que durant la pandèmia va viralitzar-se amb els seus vídeos elaborant còctels al seu bar. Combinant la preparació amb anècdotes de barra va aconseguir arribar fins a on és ara: una influencer amb mig milió de seguidors entre els seus perfils a Instagram i Tiktok.
Començava la reobertura de la restauració després del confinament quan l'Esther va penjar el seu primer vídeo a xarxes socials. Poc després, el seu famós «Torombolo», una barreja de vodka i suc de pinya, cridaria l'atenció de gairebé 3 milions de persones, que es traduiria en una pujada de 10mil seguidors de cop. Una popularitat que al principi li va fer replantejar-se publicar la ubicació del seu bar, La Plaça Gastrobar, a Montgat. Les primeres visites, però, li van fer canviar d'opinió i aviat els clients de tota la vida van començar a veure-la també com una influencer.
Va ser un fenomen perquè un dia va començar a aparèixer gent a fer-se fotos darrere la barra amb mi. Era molt curiós perquè els clients de sempre no en sabien res i com els hi expliques que venen perquè són seguidors teus
Un cop va entrar al món de les xarxes socials, l'Esther va descobrir que es tractava d'un sector que l'obligava a reinventar-se contínuament. Així van arribar els seus gots de tub personalitzats amb els seus còctels més famosos i el seu llibre «Des de la barra». Un recull de receptes de combinats acompanyades d'històries, com la del client que prenia Raf, ginebra amb coca-cola.
Un senyor que prenia sempre aquest combinat va veure que estava amoïnada perquè havia de fer un treball manual i no tenia traça per fer-ho. Llavors em va dir 'no et preocupis perquè jo et faré la maqueta' i un dia va arribar amb una maqueta d'escuradents
L'Esther ho té clar: vol continuar captant l'atenció de la gent i fer créixer a la Xiqueta de Montgat. Per tal d'aconseguir-ho, però, assegura que s'han de fer molts contactes dins del món de les xarxes i esforçar-se per seguir a la roda. Mentrestant l'Esther continua acumulant anècdotes dels clients que seuen a la barra de La Plaça Gastrobar.