Xiqueta de Montgat: 'Sempre m'he trobat amb bones experiències amb la gent que ve a visitar-me al bar'

Xiqueta de Montgat: 'Sempre m'he trobat amb bones experiències amb la gent que ve a visitar-me al bar'
Sara Nicolás
17/07/2023 - 13:42

Montgat - L'Esther Martínez, popularment coneguda com a Xiqueta de Montgat, és una montgatina que durant la pandèmia va viralitzar-se amb els seus vídeos elaborant còctels al seu bar. Combinant la preparació amb anècdotes de barra va aconseguir arribar fins a on és ara: una influencer amb mig milió de seguidors entre els seus perfils a Instagram i Tiktok.

Començava la reobertura de la restauració després del confinament quan l'Esther va penjar el seu primer vídeo a xarxes socials. Poc després, el seu famós «Torombolo», una barreja de vodka i suc de pinya, cridaria l'atenció de gairebé 3 milions de persones, que es traduiria en una pujada de 10mil seguidors de cop. Una popularitat que al principi li va fer replantejar-se publicar la ubicació del seu bar, La Plaça Gastrobar, a Montgat. Les primeres visites, però, li van fer canviar d'opinió i aviat els clients de tota la vida van començar a veure-la també com una influencer.

Va ser un fenomen perquè un dia va començar a aparèixer gent a fer-se fotos darrere la barra amb mi. Era molt curiós perquè els clients de sempre no en sabien res i com els hi expliques que venen perquè són seguidors teus

TOROMBOLO XIQUETA DE MONTGAT

Un cop va entrar al món de les xarxes socials, l'Esther va descobrir que es tractava d'un sector que l'obligava a reinventar-se contínuament. Així van arribar els seus gots de tub personalitzats amb els seus còctels més famosos i el seu llibre «Des de la barra». Un recull de receptes de combinats acompanyades d'històries, com la del client que prenia Raf, ginebra amb coca-cola.

Un senyor que prenia sempre aquest combinat va veure que estava amoïnada perquè havia de fer un treball manual i no tenia traça per fer-ho. Llavors em va dir 'no et preocupis perquè jo et faré la maqueta' i un dia va arribar amb una maqueta d'escuradents

L'Esther ho té clar: vol continuar captant l'atenció de la gent i fer créixer a la Xiqueta de Montgat. Per tal d'aconseguir-ho, però, assegura que s'han de fer molts contactes dins del món de les xarxes i esforçar-se per seguir a la roda. Mentrestant l'Esther continua acumulant anècdotes dels clients que seuen a la barra de La Plaça Gastrobar.