S'inicien les noves jornades del Badasport, el Badacorfbol

S'inicien les noves jornades del Badasport, el Badacorfbol
Paula Reverter Pastor
07/02/2024 - 11:00

Badalona - Dilluns van començar unes noves jornades del Badasport a Can Cabanyes, una iniciativa que promou la pràctica esportiva a les escoles badalonines.

Dos-cents quaranta-quatre nens i nenes de 6è de primària van iniciar les jornades de Badacorfbol, un esport minoritari ideal per practicar als centres educatius, basat en la cooperació, la no-violència, l'habilitat i la coeducació. El Corfbol és un esport que té similituds amb el bàsquet i consisteix en fer dos equips mixtos, i els jugadors i jugadores han d'introduir la pilota dintre una cistella groga.
Aquestes jornades van ser dissenyades per professors d'educació física de les escoles públiques de Badalona amb l'objectiu de promoure l'esport i la vida saludable. Un dels organitzadors, Ivan Fernández ens explica l'efecte positiu que té aquest esport entre l'alumnat que per un dia deixa de fer l'habitual classe d'educació física per dedicar tot un matí a fer esport.

A les jornades van participar 7 centres educatius de Badalona; els Selesians, Mercè Rodoreda, Bufalà, Ítaca, Lestonac, Margarida Xirgu i Llibertat, tot i que les jornades de Badacorfbol es faran durant 6 dies en què participaran uns 300 nens de diferents centres educatius de Badalona i Sant Adrià cada jornada, un total d'uns 1.725 alumnes.
Quan s'acabi el Badacorfbol, el projecte Badasport continuarà amb els nens de 4t de primària que gaudiran de la Badaorientació, una altra de les activitats d'aquest projecte esportiu i educatiu.