Els professionals sanitaris es manifesten a Barcelona contra el tercer conveni de l'ICS

Els professionals sanitaris es manifesten a Barcelona contra el tercer conveni de l'ICS
Emma Teixidó / ACN
12/12/2023 - 19:00

Barcelona - 3.000 sanitaris, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat aquest matí, amb previsió que es manifestin també aquest dimecres, pel centre de Barcelona amb motiu de la vaga contra el tercer conveni de l'ICS. Convocats pels sindicats CATAC-CTS, CGT, SOM Sanitat, SOM Intersindical i la Intersindical, han sortit de la seu de l'ICS, a la Gran Via, i han baixat pels carrers Pau Claris i Via Laietana per arribar a la plaça Sant Jaume. 'Estem en desacord, tombem el preacord' ha estat el lema de la pancarta principal. És més, els sindicats amenacen amb una vaga indefinida a partir de gener i alerten que el preacord que s'ha signat suposa un increment salarial de misèria per a moltes categories professionals.

  • Jesús Frías, delegat de CATAC-CTS a l'Hospital Germans Trias i Pujol:
  • Des de SOM Intersindical, Néstor Sastre, ha titllat el preacord de “discriminatori”, perquè hi ha categories que surten beneficiades i d'altres que no tenen pràcticament cap mena d'increment, ha assegurat en referència als metges:

La marxa ha coincidit amb una altra convocada per Infermeres de Catalunya, que ha sortit de plaça Catalunya, i ambdues s'han acabat unint a Via Laietana. Infermeres de Catalunya, però, criden a l'aturada indefinida des d'aquest dimarts, tant pels professionals de l'ICS com als centres concertats, com seria el cas dels centres mèdics que depenen de BSA a Badalona. S'han decretat els serveis mínims per la vaga d'infermeria i les diferents vagues del personal dels centres d'atenció primària i hospitalària de l'àmbit del Sistema Sanitari Integral d'Utilització Pública de Catalunya. Les vagues d'avui, en l'àmbit Metropolità Nord, han tingut un 10,2% de participació durant el matí i un 11,7% de participació a la tarda.