Absure 2000: el badaloní que deixa empremta amb el seu art urbà

Absure 2000: el badaloní que deixa empremta amb el seu art urbà
Laia Martínez
09/10/2023 - 15:00

Badalona - Darrere del reconegut grafiti de Mortadel·lo i Filemó al barri del Clot, com a homenatge per la mort de Francisco Ibáñez, s'amaga l'artista urbà Miguel Ángel Pérez, conegut també per la seva signatura: Absure 2000.

Les parets de les ciutats estan marcades per l'art o pintades de milers de ciutadans. Hi ha poques parets o altres superfícies que actualment no tinguin alguna mena de dibuix, sigui per ús estètic, comercial o reivindicatiu. I aquest és un art que, cada cop, està més acceptat.

MURAL SANTA COLOMA GRAFITIS

Entre tots aquests artistes, hi ha Absure 2000.

Descobrim qui és:

Fa 36 anys que Absure 2000 deixa empremta del seu art a murs d'arreu del món, fins i tot ha homenatjat a artistes morts recentment, com l'autor de còmics Francisco Ibáñez, - del qual va descobrir recentment que havien sigut veïns al barri del Clot durant la infantesa de Miguel Ángel Pérez - , o l'actor britànic-irlandès Michael Gambon, qui va interpretar la majoria d'Albus Dumbledore a la saga de Harry Potter.

Miguel Ángel Pérez, sobre la seva vinculació amb Francisco Ibáñez

Quan vaig fer el mural, un amic em va dir 'Però tu no saps que éreu veïns?' La veritat és que no ho sabia. M'hauria encantat saber-ho.

Aquests són els dos homenatges que ha fet, tot i que explica que no és el seu estil més habitual:

MORTADELO Y FILEMON GRAFITI IBAÑEZ
Situat entre el carrer Bilbao amb Verneda (BCN)
ALBUS DUMBLEDORE GRAFITI
Situat entre el c/Bilbao amb Pg. del Taulat (BCN)

Absure 2000 recrimina que hi ha poques zones a Badalona que estiguin disponibles i es permeti pintar grafitis en murals lliures. Però, més enllà de l'entorn del Barcelonès, Miguel Ángel Pérez ha pintat murals arreu del món, com per exemple a Brasil, Xipre o la República de Xile.

Miguel Ángel Pérez, sobre la disponibilitat de murs per pintar

Un dels seus reptes, però, és poder grafitejar i compartir el seu art a Nova York. Fins que no arribi aquest moment, continuarà creant i experimentant amb els colors.

GRAFITI PINTAT

PP MIGUEL ANGEL PEREZ ABSURE 2000

GRAFITI MIGUEL ANGEL PEREZ ABSURE 2000
Situat a l'Av. Francesc Macià (Santa Coloma)

Aquest cap de setmana, de fet, ha estat el seu aniversari i ha volgut fer-se un autohomenatge, deixant plasmada la seva caricatura a un mur de Santa Coloma de Gramenet.

📺 Notícia TV:

Badalona Notícies (09/10)