Acord entre l'Ajuntament i la Generalitat per reduir l'impacte de la línia L1 al parc de Montigalà

Acord entre l'Ajuntament i la Generalitat per reduir l'impacte de la línia L1 al parc de Montigalà
Àlex Sisó
13/12/2023 - 19:57

Badalona - L'Ajuntament de Badalona i la Generalitat acorden treballar perquè les obres de perllongament de la línia 1 del Metro, des de Fondo fins a Badalona, tinguin el mínim impacte possible al parc de Montigalà.

Recordem que el projecte, licitat el juliol passat, preveu construir les cotxeres i els tallers per als combois al subsol del parc G4. Unes obres que també impliquen l'aparició d'altres estructures com accessos, conductes de ventilació i plaques solars.

L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, el regidor de l'Àmbit de Territori, Daniel Gràcia i la quarta tinenta d'alcaldia, Rosa del Amo es van reunir dimarts amb la consellera de Territori, Ester Capella. Ambdues administracions s'han compromès a treballar conjuntament per minimitzar els danys al parc de Montigalà. L'alcalde ha valorat la bona disposició de la Generalitat per salvaguardar aquesta zona verda de la ciutat.

En la trobada, també s'han tractat altres temes com la construcció de la segona fase dels laterals de l'autopista, el futur de la C-31 al seu pas per Badalona o la col·laboració entre Generalitat i Ajuntament per a la construcció d'habitatges de lloguer assequible.

ERC no accepta el projecte actual

I des del Grup Municipal d'ERC, asseguren que no estan d'acord amb l'actual projecte perquè, segons diuen, ha patit algunes modificacions que tenen un impacte irreversible sobre el parc.
Un posicionament que ERC Badalona han tramès aquest dimecres al grup parlamentari del seu partit i a la conselleria de Territori. Reclamen solucions tècniques per minimitzar els danys al parc.

Per la seva banda, el president del grup municipal d'ERC, Àlex Montornès, s'ha mostrat satisfet davant el compromís de govern i grup parlamentari de valorar millor la proposta abans de tirar-la endavant.