Fa dos anys que no plovia tant

Fa dos anys que no plovia tant
Berta Soler
29/04/2024 - 16:36

Badalona - Badalona ha viscut aquest dilluns l'episodi de pluja més abundant dels darrers dos anys. La precipitació acumulada s'enfila a registres de 53 mil·límetres, segons dades de l'observatori del Museu de Badalona. Hem de remuntar dos anys enrere, fins a la primavera del 2022, per trobar una jornada amb quantitats de pluja tan abundant com la d'aquest dilluns.

A la ciutat, la pluja i el vent, que ha assolit ratxes màximes de 60 km/h, ha provocat que un arbre caigui a sobre d'un vehicle estacionat al carrer General Moragues, al barri de Sistrells. L'incident s'ha saldat sense ferits i fins al lloc s'ha desplaçat una dotació dels Bombers de la Generalitat.

La pluja també ha provocat un increment de 74,7 metres cúbics per segon del cabal del riu Besòs a l'altura de Santa Coloma de Gramenet. Un fet que ha obligat el Parc Fluvial del Besòs a activar en ALERTA el seu pla. De fet, Protecció Civil ha activat aquest dilluns l'alerta del Pla INUNCAT per intensitat i acumulació de pluja al litoral i prelitoral de les comarques de Barcelona i Tarragona. Un pla que ja s'ha desactivat aquest dimarts al matí.

El telèfon d'emergències ha rebut només aquest dilluns un total de 938 trucades relacionades amb aquest episodi de pluges intenses.