Adif es compromet a iniciar la construcció del viaducte ferroviari sobre el canal del Port abans d'acabar l'any

Adif es compromet a iniciar la construcció del viaducte ferroviari sobre el canal del Port abans d'acabar l'any
Àlex Sisó
27/09/2023 - 18:20

Badalona - Les obres de construcció del viaducte ferroviari sobre el canal del Port començaran abans que finalitzi l'any. Així es desprèn de la reunió que han mantingut aquest dimecres l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i la presidenta de l'ens, María Luisa Domínguez.

Durant la trobada, on també ha assistit el regidor de l'àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gràcia, s'ha fet seguiment i balanç de l'execució del conveni del 26 de desembre de 2022 entre Adif, l'Ajuntament de Badalona i Marina Badalona amb el compromís de què, abans d'acabar l'any, s'abordi la part final i més complexa que és la construcció del viaducte de la línia ferroviària Barcelona-Mataró-Maçanet-Massanes sobre el futur canal del Port de Badalona.

L'Ajuntament de Badalona assegura que la construcció del viaducte de 180 metres de longitud i de la rotonda que connectarà el carrer de Ponent amb Eduard Maristany, és clau per poder finalitzar la totalitat dels 350 metres del canal d'aigua que s'endinsarà en la trama urbana, sent l'obra més important des de la construcció del port l'any 2003.

Des del govern local asseguren que l'actuació permetrà obrir el port a la ciutat i connectar els barris de La Mora i el Gorg. L'execució de les obres del viaducte suposen una inversió de 18,8 milions d'euros, dels quals Marina Badalona n'aporta 10 milions i mig, l'Ajuntament prop de 5 i Adif 3,3. El Consell d'Administració de Marina Badalona va aprovar el 31 de març adjudicar aquestes obres a la UTE Comsa-Dragados.