Cap de psicòlegs del SEM: 'Quan es localitza un cos, hem d'atendre situacions d'estrès i xoc'

Cap de psicòlegs del SEM: 'Quan es localitza un cos, hem d'atendre situacions d'estrès i xoc'
Àlex Sisó
08/02/2024 - 16:57

Badalona - El Cap de Psicòlegs del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), Andrés Cuartero, detalla que quan es localitza un cos, han d'atendre situacions de dol i estrès. El primer pas, però, consisteix a detectar les persones afectades i acompanyar-les en el primer procés del caos.

Entrevistat al BDN 360, Cuartero ha explicat que l'equip de psicòlegs del SEM es centra principalment en els familiars de persones que hagin pogut perdre la vida de forma accidental i sobtada. També atenen, però, víctimes que pateixen altres tipus de pèrdua, com quedar-se sense llar. Davant aquestes situacions, explica, les persones que atenen es troben en estat de xoc i molt confoses perquè no disposen d'informació. Per aquest motiu, el cap de psicòlegs del SEM subratlla que la coordinació entre els cossos d'emergència és bàsica a l'hora de detectar, com més aviat millor, el nivell de patiment i neguit de les víctimes. Un cop es localitzen els cossos, però, les reaccions s'agreugen.

Andrés Cuartero Cap de Psicòlegs del SEM

Sostenir la reacció emocional i que els familiars prenguin consciència de la situació és un altre dels objectius pels quals vetllen els psicòlegs del SEM. Recordem que durant els moments posteriors a l'ensorrament del carrer Canigó, la unitat de suport i atenció psicològica va començar a atendre les víctimes al casal del barri del Raval.

Entrevista al BDN360