Albiol anuncia una nova biblioteca Can Casacuberta després de noves incidències amb la climatització

Albiol anuncia una nova biblioteca Can Casacuberta després de noves incidències amb la climatització
Jordi Ribàs
17/08/2023 - 09:51

Centre, Badalona - L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha anunciat que inicia els tràmits per fer una biblioteca de Can Casacuberta “totalment nova”, després que una nova incidència amb la climatització obligui a tancar-la novament durant uns dies.

L'Ajuntament detalla que s'ha espatllat una peça de la màquina refrigeradora de la biblioteca i per solucionar-ho es va posar en marxa la tramitació del subministrament d'un recanvi. Mentrestant, el govern local ha decidit tancar temporalment Can Casacuberta i traslladar tota l'activitat a la Biblioteca Canyadó i Casagemes – Joan Argenté, que des de demà i fins al 31 d'agost obrirà de dilluns a divendres entre les 9.30 i les 14.30 hores. Els dissabtes l'equipament restarà tancat.

Segons el govern d'Albiol, el problema actual ha aparegut perquè les obres de la biblioteca no van ser estructurals. De fet, l'alcalde defineix les actuacions com a “nyaps”, i per això argumenta que cal una nova biblioteca central.

Recordem que la biblioteca va estar tancada durant tres anys i dos mesos, després de fer obres d'adequació per complir normatives de seguretat i d'accessibilitat, però també, sobretot, per renovar el sistema de climatització. Tot i això, ja a finals de juny van aparèixer les primeres queixes per la calor dins de l'equipament, i la plataforma Can Casacuberta Oberta ja va demanar explicacions al govern municipal. I és que, apunten, millorar la climatització era precisament un dels objectius principals de les obres que van mantenir la biblioteca tancada durant més de tres anys.