Albiol demana a la ministra Teresa Ribera que 'deixi d'amenaçar Badalona'

Albiol demana a la ministra Teresa Ribera que 'deixi d'amenaçar Badalona'
S. Nicolás/ R. Moreno/ D. González
19/09/2023 - 13:29

Badalona - Albiol demana a Ribera que 'deixi d'amenaçar' la ciutat i reitera que, tot i implantar la ZBE, no es sancionarà als més de 40.000 conductors de Badalona que, calcula, no es poden permetre canviar de cotxe.

En una roda de premsa, l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha respost a les paraules de la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, qui ha advertit que el Ministeri es planteja retirar a l'Ajuntament la subvenció europea per l'aplicació de la Zona de Baixes Emissions i, fins i tot, portar el cas als tribunals. A més, l'alcalde manifesta que l'objectiu del govern local amb aquesta mesura és fer compatible la lluita del medi ambient amb donar suport a les famílies amb menys recursos.

No puc enviar al pacte de la misèria a 40.000 persones de Badalona que no poden canviar-se el cotxe o la furgoneta, ni tampoc fregir-los a multes. No sóc alcalde per això.

L'alcalde del PP nega que la ministra pugui retirar la subvenció, d'uns dos milions d'euros. Fet que, assegura, només implicaria castigar la ciutadania de Badalona injustament. Albiol també li demana una trobada urgent per tractar aquesta qüestió i suggereix que prengui decisions després de conèixer el projecte que té la ciutat. Recordem que, tot i l'anunci de no sancionar, l'Ajuntament de Badalona sí instal·larà el sistema de vigilància de la ZBE.