La ministra Teresa Ribera es planteja portar la moratòria de la ZBE als tribunals

La ministra Teresa Ribera es planteja portar la moratòria de la ZBE als tribunals
David González
19/09/2023 - 12:28

Badalona - La ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, titlla 'd'ofensa' l'anunci de l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, sobre la moratòria de la Zona de Baixes Emissions. Xifra en 200 les morts anuals a la ciutat per la qualitat de l'aire, i no descarta reclamar-li a l'Ajuntament els gairebé 2 milions dels fons europeus destinats a aquest projecte i portar la qüestió als tribunals. Ho ha dit a Els Matins de TV3.

És una ofensa a la salut dels veïns de la ciutat de Badalona

Ribera considera que el d'Albiol no és un cas aïllat, i que altres ajuntaments liderats pel Partit Popular han fet marxa enrere en l'aplicació de la Zona de Baixes Emissions. És per aquest motiu, que la ministra creu que es tracta d'una maniobra política orquestrada pel partit de Feijóo.

Està amagant allò que de veritat no vol fer: apostar pel transport públic

Sobre els arguments de Xavier Garcia Albiol, qui defensa que no es pot obligar els veïns a canviar-se en cotxe en l'actual context econòmic, Ribera recorda que l'objectiu de la mesura no és renovar el parc automobilístic, sinó oferir alternatives i potenciar el transport públic.