Albiol demana més recursos per als ajuntaments en la conferència de presidents del Comitè Europeu de les Regions

Albiol demana més recursos per als ajuntaments en la conferència de presidents del Comitè Europeu de les Regions
Judit Larios
30/10/2023 - 21:31

Logronyo - L'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha reclamat més recursos per a les administracions locals en la conferència de presidents del Comitè Europeu de les Regions, que se celebra des d'aquest dilluns a Logronyo. Albiol ha participat en un debat sobre els reptes que afronten les autoritats locals i regionals de l'estat espanyol i, posteriorment, s'ha reunit amb el president del Comitè.

Durant el seu discurs, l'alcalde ha defensat que els ajuntaments necessiten un major finançament per oferir un bon servei als ciutadans. Així, Albiol ha remarcat que l'objectiu dels municipis és aconseguir que les administracions superiors garanteixin els recursos suficients per fer front a unes responsabilitats que ha considerat que els són «imposades». En aquest sentit, el popular ha reclamat que es reconegui l'impacte que té sobre els governs locals el desenvolupament de competències impròpies que, ha dit, sovint han d'assumir. Alhora, Albiol també ha advocat per abordar de manera transversal altres reptes com la transició mediambiental, la transició digital o la igualtat.

Albiol allargarà demà la seva participació en la conferència que té lloc a la capital de La Rioja formant part de dues conferències sobre reptes demogràfics i emergència climàtica. Recordem que la setmana passada va ser nomenat membre suplent del Comitè Europeu de les Regions en representació de tots els ajuntaments espanyols.