Albiol lamenta la demora de la Generalitat en ajudar els veïns del carrer Canigó

Albiol lamenta la demora de la Generalitat en ajudar els veïns del carrer Canigó
Judit Larios
24/02/2024 - 13:33

Barcelona - L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, lamenta que l'ajut de la Generalitat per als veïns afectats del carrer Canigó no hagi estat tan immediat com la resposta a l'incendi declarat dijous a València. En aquell cas, el Govern valencià va anunciar en menys de 24 hores ajuts de fins a 10.000 euros per fer front a les necessitats immediates dels damnificats. Alhora, va oferir suport econòmic per a les famílies que vulguin llogar o comprar un pis.

'Hi ha una diferència d'actuació, reacció i sensibilitat', ha considerat Albiol. Ho ha dit durant una jornada del Partit Popular celebrada aquest dissabte a Barcelona, on també hi han assistit el tinent d'alcalde Daniel Gracia i la regidora Cristina Agüera. Tot i això, l'alcalde ha reconegut la predisposició de la Generalitat i s'ha mostrat confiat que concretarà els seus ajuts per als veïns de Canigó en la reunió del comitè de crisi d'aquest dilluns.

Albiol ha assenyalat que, durant gairebé tres setmanes, l'Ajuntament de Badalona ha atès les famílies oferint-los serveis que, diu, no corresponen al consistori. És el cas, ha detallat, de la contractació d'un servei d'assessorament i d'una empresa que inspeccioni els edificis de la zona.