Albiol obté una majoria absoluta històrica a Badalona en aconseguir 18 dels 27 regidors al consistori

Albiol obté una majoria absoluta històrica a Badalona en aconseguir 18 dels 27 regidors al consistori
Àlex Sisó
28/05/2023 - 23:49

Badalona - Xavier Garcia Albiol serà el nou alcalde de Badalona en obtenir una majoria absoluta històrica a la ciutat amb 18 regidors. El PP ha arrasat a les eleccions municipals, incrementant en 7 el nombre de regidors, passant d'11 a 18, quatre per sobre de la majoria absoluta. Els populars han aconseguit el 55,7% dels suports, un total de 50.185 vots, prop de 13.000 vots més respecte fa quatre anys.

D'altra banda, el PSC ha perdut dos regidors i passa 6 a 4. La tercera força ha estat Esquerra Republicana, que també cau i passa de 3 a 2 regidors, seguida de Badalona En Comú Podem, que manté les actuals dues regidores dins el consistori. Guanyem Badalona passa de 4 a 1 regidor, amb l'entrada de Dolors Sabater, qui tanca la llista dels 27 èdils que formaran part del nou plenari. Pel que fa a Junts, perd l'únic regidor que tenia, David Torrents, suposant la desaparició de l'espai convergent present a la ciutat des dels anys 70. La participació en aquests comicis a Badalona s'ha situat en el 58,05%, 5,79 punts menys respecte el 2019, quan les eleccions municipals van coincidir amb els comicis europeus.

És la quarta vegada consecutiva que el Partit Popular guanya les eleccions a Badalona. Enguany, però, ha obtingut els millors resultats de la seva història a la ciutat, que va obtenir representació per primera vegada el 1991, quan va entrar amb un regidor. Era, de fet, el mateix Garcia Albiol, que es presentava també per primer cop com a cap de llista. La majoria absoluta d'Albiol ha superat la barrera dels 14 regidors que l'any 1991 va aconseguir el PSC amb Joan Blanch.