Amics del Gorg-Mar reclama finançament al govern local el mateix dia que s'aprova una subvenció al Banc dels Aliments

Amics del Gorg-Mar reclama finançament al govern local el mateix dia que s'aprova una subvenció al Banc dels Aliments
Jordi Ribàs / Anna García de Albéniz
04/03/2024 - 23:20

Badalona - En el ple d'aquest mes de març, més enllà dels debats sobre els edificis amb risc d'esfondrament, l'Associació Amics del Gorg-Mar ha denunciat que no rep cap subvenció de l'Ajuntament malgrat repartir aliments a més de 300 famílies badalonines derivades des de Serveis Socials.

Així ho ha criticat Miguel Navarro, el secretari de l'entitat, en el punt de l'ordre del dia en què, precisament, s'ha aprovat per unanimitat aportar una subvenció de 150.000 € al Banc dels Aliments.

A les crítiques de l'entitat s'hi han sumat tots els grups municipals. Des dels Comuns, han reclamat més inversió perquè, diuen, Badalona és una de les ciutats amb més necessitats socials i on més cal l'ajuda de l'administració. Guanyem també ha reivindicat més inversió, però també implementar mesures dignificades com ara la targeta moneder. Tant ERC com el PSC han criticat la falta d'explicacions per part del govern per no atorgar les ajudes que reclama l'Associació Amics del Gorg-Mar.

Per la seva banda, el govern local ha assegurat que està estudiant la via per poder finançar l'entitat, però que d'entrada no es pot fer a través d'una subvenció, argumenten, perquè ja se'ls abonen les despeses del seu local.

A banda de debatre per les subvencions pel banc dels aliments, les principals picabaralles polítiques del ple s'han viscut a les mocions presentades per l'oposició. Concretament, a les mocions que s'han tombat amb el vot majoritari del Partit Popular. Com ara la de Guanyem que reclamava l'alto el foc a Gaza o la d'Esquerra que volia declarar el suport del ple a la ciutat de la música a la CACI i, alhora, reconèixer la tasca de la Fundació CIM de la UPC en el projecte del govern anterior per aquest edifici.

On no hi ha hagut cap debat entre els grups municipals és en els punts per autoritzar el pagament de 27,5 milions d'euros a Fomento de Construcciones y Contratas pels serveis de recollida de residus i neteja viària corresponents a tot l'any 2024.