Aniversari agredolç del Pont del Petroli: 15 anys de la inauguració però quatre sense poder trepitjar-lo

Aniversari agredolç del Pont del Petroli: 15 anys de la inauguració però quatre sense poder trepitjar-lo
Sara Nicolás
13/06/2024 - 09:00

Badalona - Badalona celebra avui 15 anys de la inauguració del Pont del Petroli. Tot un símbol de la ciutat que, malauradament, fa més de quatre anys que resta tancat després que les fortes tempestes del temporal Glòria dividissin en dos la seva estructura.

El 13 de juny de 2009, anys després d'haver estat a punt de ser desmantellat, el Pont del Petroli s'obria a la ciutadania. Van ser els badalonins Josep Valls i el també arquitecte Toni Poch els qui van veure el potencial del pantalà. La insígnia del litoral badaloní, però, patia les conseqüències del temporal Glòria el gener del 2020. La por que tornés a succeir va empènyer a l'Ajuntament a prendre la decisió d'encarregar un estudi a la UPC per tal d'analitzar l'impacte de les onades. La millor solució, segons els experts, demanava reformular la plataforma final del Pont del Petroli i fer-la circular.

Aquesta històrica plataforma que s'endinsa a mar fins a 250 metres i que històricament havia servit per a la descàrrega d'hidrocarburs podria tornar a reobrir-se als badalonins a finals de l'any vinent. És el calendari amb el qual treballa l'actual consistori local després d'haver-se encallat un any el projecte a causa, apunten, de la lentitud burocràtica.