Aprovada per unanimitat la partida de 2,4 M€ per adequar la climatització d'edificis municipals

Aprovada per unanimitat la partida de 2,4 M€ per adequar la climatització d'edificis municipals
Jordi Ribàs
18/09/2023 - 20:39

Badalona - En un saló de plens que, justament, ha requerit equips portàtils de refrigeració, el govern local ha aprovat, amb el suport de tota l'oposició, el desplegament de 2,4 M€ per reparar i millorar la climatització dels edificis municipals. D'aquests, 800.000 € aniran destinats al Banc Central, la casa de la Vila, el Viver i la comissaria de Guàrdia Urbana. 360.000 € més serviran per arreglar la coberta i l'espai infantil de Can Casacuberta, i 260.000 € per reparar la calefacció de l'Escola Gitanjali. Però la partida més gran, d'1,1 M€, anirà a la piscina Mireia Belmonte. Pel govern, es tracta de 'mesures urgents' per arreglar 'situacions que s'havien eternitzat', tal com ha remarcat Juan Fernández, regidor de l'Àmbit d'Hisenda i Fiances, Recursos Interns, Esports i Seguretat.

El president del grup municipal del PSC, Fernando Carrera, ha donat total suport a la mesura, i han apuntat que el govern rebrà el seu vot a favor en totes les qüestions positives per la ciutat. Per la seva banda, Esquerra Republicana també ha considerat positiva la partida pressupostària, però el president del grup municipal, Àlex Montornès, ha puntualitzat que l'alcalde, Xavier Garcia Albiol, encara no ha complert una de les seves promeses electorals sobre la climatització de les escoles: preparar una partida d'un milió d'euros aquest estiu. En el seu torn de paraula, la presidenta del grup municipal de Badalona En Comú Podem, Aïda Llauradó, ha reivindicat la tasca del govern anterior, especialment a les gestions realitzades en tot allò referent a l'escola Gitanjali. Per part de Guanyem, tot i votar-hi a favor, Dolors Sabater s'ha mostrat crítica per la manca d'una planificació a llarg termini.

La sessió extraordinària del ple també ha fet efectiva la renúncia de l'acta de regidor de l'exalcalde socialista Rubén Guijarro. En el seu lloc, en el proper ple, entrarà com a regidor Christian Carneado, qui va estar al capdavant de l'àrea de Seguretat durant l'anterior govern.