Badalona Acull considera “indignant” que el govern local no tingui previst reobrir Can Bofí Vell

Badalona Acull considera “indignant” que el govern local no tingui previst reobrir Can Bofí Vell
Jordi Ribàs / Sara Nicolás
15/05/2024 - 21:07

Badalona - Badalona Acull considera que les paraules del regidor Juan Fernández sobre no tornar a obrir Can Bofí Vell “són indignants” i recorda que totes les persones tenen dret a tenir un sostre. Tant les entitats del tercer sector com els mateixos usuaris de l'equipament preparen una mobilització aquest dijous a la plaça de la Vila per exigir que es recuperi el servei. Una desena de persones sense llar també hi passaran la nit per visibilitzar les condicions amb què viuen.

Les més de 40 persones que van ser desallotjades de Can Bofí Vell reben actualment el suport de Badalona Acull, qui els ofereix menjar cada dia. Des de l'entitat, Jaume Ventura assegura que no és excusa que altres ciutats no disposin d'un alberg municipal per no fer-se càrrec d'aquestes persones, i consideren indignant la situació que estan vivint i les paraules del regidor Juan Fernández, qui assegura que no tenen previst reobrir l'alberg.

Em sento avergonyit d'aquestes declaracions, no té cap sensibilitat sobre la dignitat i els drets de les persones.

Entre els afectats hi ha el César Bao, qui feia quatre anys que estava a Can Bofí Vell i qui assegura que la seva salut s'ha deteriorat des que no hi pot dormir.

Fa dues setmanes que no em prenc una medicació perquè estic al carrer. Tinc el pulmó malament. Siusplau, demano que reobrin.