Badalona encara no descarta la Fundació CIM a la Caci i demana una pròrroga dels fons estatals per al projecte

Badalona encara no descarta la Fundació CIM a la Caci i demana una pròrroga dels fons estatals per al projecte
Judit Larios
18/12/2023 - 22:40

Badalona - El govern local ha demanat una pròrroga dels 3 milions d'euros dels pressupostos generals de l'Estat per a la instal·lació de la Fundació CIM a la Caci, ja que si no s'haurien perdut a finals d'any. L'executiu ho ha explicat durant el ple ordinari de desembre, l'últim d'aquest any, que ha aprovat una moció presentada per ERC per demanar que Badalona sigui la seu d'aquest projecte. El text ha tirat endavant amb l'abstenció del PP i Guanyem.

L'executiu popular ha reiterat el seu interès pel projecte, tot i que manté la seva negativa a aportar els 3 milions i mig d'euros a què s'havia compromès l'anterior govern. De fet, la regidora de l'àrea de Recursos Humans, Eva Guillén, assenyala que la xifra per rehabilitar la fàbrica s'eleva a 10 milions d'euros i considera que la cessió de l'espai després d'aquesta inversió fa que el projecte «deixi de ser atractiu».

No estem disposats a haver de gastar 10 milions d'euros en rehabilitar un equipament públic per cedir-lo, i menys amb la situació actual del parc d'equipaments, que necessita molta inversió.

El president del grup municipal d'ERC, Àlex Montornès, ha matisat que l'acord amb la Fundació Cim no preveia la cessió de l'antiga fàbrica Caci. En canvi, ha explicat que s'havia pactat una governança a parts iguals entre l'Ajuntament i la UPC. Segons Montornès, disposar de 7 milions d'euros ja seria suficient per començar a treballar en el projecte i, per això, ha demanat al govern que busqui noves fonts de finançament.

Si no volen invertir els 3,5 milions d'euros, busquin. Jo vaig picar mil portes per buscar els diners, doncs piquin mil portes més per trobar els 3,5 milions que la ciutat de Badalona no vol aportar.

Per la seva banda, Guanyem Badalona ha considerat que la instal·lació de la Fundació CIM a la Caci no té prou consens ni ciutadà ni polític. Per això, ha apostat per destinar l'espai a un equipament cultural. Montornès ha retret que Guanyem sigui l'únic grup municipal que «mai s'ha interessat en el projecte» i l'ha convidat a conèixer-lo perquè, defensa, és positiu per la ciutat.