Badalona estrena el GEIP, el Grup Especial d'Intervenció Policial, integrat per 18 agents de la Guàrdia Urbana

Badalona estrena el GEIP, el Grup Especial d'Intervenció Policial, integrat per 18 agents de la Guàrdia Urbana
Àlex Sisó
04/12/2023 - 20:36

Badalona - El GEIP, el Grup Especial d'Intervenció Policial de la Guàrdia Urbana, l'integren 18 agents i des d'aquest dilluns ja està operatiu. La nova unitat de reforç actuarà en dos torns, de tarda i nit, i durà a terme les mateixes tasques que feia l'antiga Omega però amb algunes competències més, com la de policia administrativa. El govern municipal ha presentat la GEIP aquest dilluns a la tarda en un acte a la plaça de la Vila.

WhatsApp Image 2023-12-04 at 20.08.47 (1)

Entre les novetats, els agents del Grup Especial d'Intervenció Policial faran inspeccions a establiments que generin problemes de convivència al veïnat, incompleixin la normativa sanitària o estiguin punxats de forma fraudulenta a la xarxa elèctrica. El GEIP també es desplegarà per atendre fets delictius o incívics als entorns d'oci nocturn i durant les concentracions a l'espai públic. També realitzarà dispositius especials de trànsit i atendrà situacions d'emergència en coordinació amb la resta de cossos policials. Durant l'acte de presentació, l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha deixat clar que la GEIP 'no és una unitat antiavalots perquè aquesta competència no és pròpia dels ajuntaments.'

Presentació GEIP Guàrdia Urbana 2
Ajuntament de Badalona

Albiol també ha refermat el seu compromís de destinar més recursos a la Guàrdia Urbana. Recordem que l'arribada del Grup Especial d'Intervenció Policial es va donar a conèixer a principis de novembre. Els dos principals sindicats del cos policial, PSU i SIP-FEPOL, van valorar positivament la seva creació en considerar-lo necessàri per a una gran ciutat com Badalona i perquè milloraria les condicions dels agents.